Campania 2%

 

Dragi iubitori ai sportului, artelor marțiale și aikido,

 

Dacă sunteţi interesaţi să contribuiţi la proiectele noastre, prevederile legale în vigoare vă oferă acum posibilitatea de a ne sprijini financiar, fără ca acest lucru să vă afecteze bugetul. 

 

Conform legii 571/2003 contribuabilii persoane fizice pot direcționa către o organizație non-profit 2% din impozitul pe venit pe care l-au plătit deja statului sub formă de impozit pe parcursul anului trecut (și care ar rămâne, altfel, la bugetul statului și la discreția acestuia). Practic, prin direcționarea a 2% din impozit cetățeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său. Este cea mai simplă metodă de a sprijini un ONG și nu costă nimic! 

 

Direcționarea acestor bani de la bugetul de stat către organizația aleasă de dvs. se poate realiza foarte ușor, prin simpla completare a unui formular standard, pe care îl găsiți aici: Formular 230

 

Această redirecționare este gratuită și rămâne anonimă.

Vă mulțumim!

 

Pentru mai multe detalii, citiți mai departe... 

Ce inseamna 2%?

2% este o prevedere fiscală prin intermediul căreia orice contribuabil care a avut pe parcursul anului precedent venituri impozabile în România, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală non-profit (asociaţie sau fundaţie).
 
Implicați-vă acum și decideți unde! 

Suma nu reprezintă o sponsorizare și nici donaţie. Ea este o parte a bugetului de stat care poate fi direcţionată, la cererea fiecărui cetăţean în parte, către entitatea dorită de acesta! Dacă nu folosiţi această opţiune, suma respectivă rămâne încasată de ANAF şi gestionată de stat așa cum va dori acesta.

 
 
Legislația vă dă acum posibilitatea să sprijiniţi organizaţiile non-profit (cum este Asociația Yoshinkan Aikido) permiţându-vă să decideţi dumneavoastră destinaţia a 2% din impozitul pe venit.
 
Găsiți mai jos procedura, în funcţie de sursa dumneavoastră de venit pe 2015. 
 
 
Contribuabilii care au obţinut venituri din salarii sau pensii: 
- Descărcați formularul 230, completați-l cu datele de identificare ale dumneavoastră și semnați-l. 
- Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată. 
Depuneți formularul 230 (împreună cu o copie după fișa fiscală) la Administrația Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu până pe 25 mai 2016
 
 
Contribuabilii care au obţinut alte venituri decât cele din salarii: 
- Descărcați formularul 200, completați-l cu datele de identificare ale dumneavoastră și semnați-l. Capitolul III, punctul 2 se completează cu datele privind suma reprezentând 2% din impozit. 
Depuneți formularul 200 la Administrația Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu până pe 25 mai 2016
 
IMPORTANT:
1. Folosiți doar unul dintre cele două formulare, în funcție de sursa de venit. 
2. Formularul se depune până cel târziu pe 25 mai 2016, personal (direct la ghișeul Administrației Finanțelor Publice de care aparțineți) sau prin poștă (cu scrisoare recomandată) către Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu. 
 
 
Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice regionale le găsiți AICI.
 
Pentru Administrațiile Finanțelor Publice - BUCUREȘTI, click AICI.
 
Arondarea teritoriala - localităţile şi cartierele din administrarea unităţilor teritoriale ale D.G.R.F.P. Bucureşti le gasiti AICI.
 

Datele de completare a formularului:

Formularele de pe site-ul nostru sunt deja completate cu datele asociației. Dacă aveți formularul din alte surse, va trebui să îl completați dumneavoastră de mână.  
 
Acestea sunt datele de care aveți nevoie pentru a ne derecţiona 2% din impozitul pe venit:
 
Denumire entitate nonprofit: ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV YOSHINKAN AIKIDO
Cod de identificare fiscala: 16971913
Cont bancar (IBAN): RO39INGB0000999902730565

Iată în ce mod va foloasi asociaţia Yoshinkan Aikido banii primiţi de la dumneavoastră: 
 
- organizarea de tabere sportive și cursuri aikido (tematice), cu scopul dezvoltării personale și învățării principiilor aiki;
- organizarea de cursuri de aikido, de autoapărare și securitate personală;
- achiziționarea de echipamente sportive specifice artelor marțiale (saltele, echipamente de protecție și materiale didactice folosite de cursanți în cadrul antrenamentelor);
- promovarea şi dezvoltarea artelor marţiale în România prin organizarea de cursuri, stagii și cantonamente; 
- organizarea de activități de promovare a non-violenţei, înţelegerii şi toleranţei în rândul tinerilor (online - prin website, pe rețele de socializare, forumuri etc, precum și direct prin afișe stradale); 
- stimularea participarii populaţiei la activităţi sportive prin organizarea de demonstraţii de Aikido cu acces gratuit.